ما در نوشتار قصد داریم تا شما را با عوارض بیماری دیابت آشنا کنیم. همانطور که می دانید مبتلا شدن به این بیماری و عدم درمان به موقع آن و حتی پیشگیری از بروز آن در زمان داشتن سابقه خانوادگی باعث تخریب نورون های عصبی و رگ های خون در بیمار می شود البته در بعضی از مواقع این بیماری منجر به تخریب دیگر بخش های بدن نیز خواهد شد.
عوارض دیابت
هماطنور که می دانید بیماری دیابت در واقع نوعی اختلال مزمن است که در آن سطح قند خون افزایش می یابد. در حالت کلی عوارض ناشی از این بیماری به دو دسته بلند مدت و کوتاه مدت تقسیم می شود در ادامه به توضیح مفصلی در مورد هریک از آن ها اشاره خواهیم کرد.
عوارض بلند مدت دیابت
دقت داشته باشید که بیماری دیابت مشکلات بسیار جدی و بلند مدتی را برای فرد به همراه خواهد داشت که از مهم ترین آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
✳️ نابینایی
زمانی که مبتلا به بیماری دیابت باشید بایستی حتما قند خون خود را کنترل کنند چرا که عدم کنترل آن منجر به تخریب عروق شبکه چشم می شود بروز چنین مشکلی منجر به تاری دید یا حتی نابینایی فرد می شود.
✳️ زخم پای دیابتی
بیماری دیابت زمانی کنترل نشود یا حتی فرد بیمار از پاهای خود به خوبی مراقبت نداشته باشد زخم پای دیابتی را ایجاد خواهد کرد. دقت داشته باشید که با ایجاد زخم در پاها احتمال از کار افتادن پا یا حتی قطع عضو آن وجود دارد پس با توجه به اهمیت بالایی که این بیماری دارد حتما برای کنترل بیماری خود به پزشک مراجعه نمایید تا از بروز هر گونه مشکلی در آیده بتوان پیشگیری کرد.
✳️ مشکلات قبلی یا عروقی
زمانی که بیماری دیابت به موقع کنترل نشود احتمال سکته قبلی، مغذی و حتی افزایش فشار خون در بیمار افزایش می دهد.
✳️ عفونت لثه
از دیگر عوارض بلند مدت بیمار دیابت می توان به عفونت لثه و یا حتی لق شدن آن اشاره کرد از همین رو بایستی حتما در بهداشت دهان و دندان خود دقت داشته باشید تا از بروز چنین عارضه ای پیشگیری شود.
✳️ مشکلات عصبی
با بالا رفتن قند خون اعصاب حسی و حرکتی علل خصوص پاها دچار آسیب می شوند که از مهم ترین علائم و نشانه های آن می توان به بی حسی و گزگز کف پاها اشاره کرد. البته توجه داشته باشید که این مشکل در آقایان با ناتوانی جنسی همراه است.
✳️ مشکلات کلیوی
مشکلات کلیوی هم از دیگر عوارض بلند مدت بیماری دیابت است که آسیب دیدگی کلیه ها و حتی انجام دیالیز را به همراه دارد.
📖 بیشتر بخوانید: درمان دیابت
عوارض کوتاه مدت بیماری دیابت
بالا رفتن ناگهانی قند خون عوارض کوتاه مدتی را در فرد به همراه خواهد داشت که عدم درمان و به تعویق انداختن آن منجر به افت کیفیت زندگی افراد می شود از جمله مهم ترین عوارض کوتاه مدت این بیماری عبارتند از:
✳️ کمای دیابتی
زمانی که میزان قند خون در افراد بیش از اندازه زیاد باشد احتمال اسید شدن خون بیمار و حتی کما رفتن آن خیلی زیاد است. شاید این سوال در ذهن شما ایجاد شود که چرا قند خون افراد در بعضی از مواقع بالا می رود؟
در پاسخ به این سوال باید اشاره کنیم که عدم مصرف انسولین، استرسف فشار های عصبی، عفونت، بیماری جزء مهم ترین عوامل افزایش یقند خون به شمار می روند.
✳️ قند خون پایین (هیپوگلیسمی)
زمانی که قند خون بیش از اندازه پایین باشد منجر به بروز ضعف و بی هوشی در فرد می شود که از مهم ترین عوال بروز ان می توان به مصرف بیش از اندازه انسولین، انجام فعالیت های سنگین بدنی، حذف برخی از وعده های غذایی اشاره کرد.
البته توجه داشته باشید که افزایش عطش، خستگی، بیخوابی هم جزء عوارض موقت به شمار می رود.
سوالات متداول
بله ابتلا به بیماری دیابت برروی قلب تاثیر گذاشته و احتمال ابتلا به آن را افزایش می دهد.
بله با رعایت یک رژیم غذایی مناسب، تغییر سبک زندگی، مصرف به موقع و منظم دارو ها، مراقبت های پزشکی می توان از بروز عوارض بلند مدت بیماری دیابت پیشگیری کرد.
بله این بیماری منجر به مشکلات جنسی در خانم ها و آقایان می شود. این مشکلات در خانم ها شامل خشکی و التهاب مهبل، کاهش لذت جنسی و مشکلات در شیردهی است. و در آقایان شامل عدم توانایی جنسی و مشکلات در عملکرد جنسی می شود.
در نهایت…
بیماری دیابت عوارض جدی برای سیستمهای مختلف بدن ایجاد کند که شامل مشکلات قلبی و عروقی، آسیب به کلیهها، مشکلات چشمی، و اختلالات اعصابی میباشد. اما با مدیریت مناسب، تغییرات در سبک زندگی، و مراقبتهای پزشکی منظم، میتوان به کاهش و کنترل این عوارض پرداخت و زندگی با دیابت را بهبود بخشید.